Saturday, March 19, 2011

Awak Sgt Lawa dan Indah tadi

Assalamualaikum,
Seperti dalam post terdahulu ttg Supermoon, Akhirnya dapat gak aq tengok sepuas2nya tadi huhu, mula2 tu agak  hampa skit sbb petang tadi hujan lebat, so bulan terlindung ngann awan, but then dlm pukul 10mlm awan dah cerah dan akhirnya bulan pon nampak dengan jelasnya huhu, sgt besar dan terang, mmg lawa..sgt2 lawa. suka tgk tang bulan tu kt tengah2 dan kelilingnya Awan yng diterangi ngan cahaya bulan, sgt2 indah huhuhu.

So bawah ni pic yng aq tangkap, huhu

 


 lawa kan bulan dan awan ^^

 
Untuk pic bulan ni, setting yng aq guna, 
D90 Kit 18 - 105mm | 1/250 sec - f/8 - Iso 100


So bawah ni sedikit info ttg supermoon
jarak antara bumi dan bulan pada 19h March 2011 adalah 356,577 km.!

Ia menyebabkan bulan kelihatan cukup besar dan dianggarkan 30% sehingga 50% lebih besar daripada yang lazim dilihat apabila bulan mengambang.

aq ada mainan baru heheehe, ingat nk beli yng kalau kita tutup lmpu nanti penuh 1 bilik ngan cahaya pelbagai bentuk (rasanya korang tau kot), tapi terbeli yng ni plak, huhu xpa ttp cantik n siap ada bunyi cam akuarium betul huhu.
video



No comments:

Post a Comment