Sunday, February 27, 2011

Ahad 27/2/2011 ^^

Assalamualaikum,

Sama macam smalam, harini pon bnyak aktiviti yng menarik,hehehe
so arini bngun mcm biasa tapi lewat skit sbb tido lmbat smalam, jam bunyi pon aq wat x tau je, hahaha
sedar2 dlm kol 8:30pg , hehehe, yng bestnya, bngun je dari tidur,aq bau nasi ayam!! haha ibu msak nasi ayam arini!! kekekekek then tgk ada nescafe panas, ahaaaah pelagi truk ice lah, huhuhu. pas dah makan, lepak jap tgk tv pastu mandi.. WOOPSSS, SEBLOM MAKAN AQ DAH CUCI MUKA N GOSOK GIGI TAU.. HAHA
then ibu ajak g kenduri kahwin, 

petang skit, g tgk wayang citer Kembar siang, ayah x ikut sbb dia nk tgk rancangan menarik kt tv huhuhu.
tiket wayang pukol 5:30 dan habis tepat kol 7:00. cerita nieh best, huhu bnyak adengan2 yang kelakar, cerita ni pon ajar orang lelaki cam mana nk pikat bapak mertua kikikikiki >.<. 

lepas dah hbis tgk wayang, adik nak beli MCd, hehuhuhu, tapi asyik mcd je, cuba makan merybround plak, kt sini burger dua cuma ada 4 je, so aq beli  la empat jenis berger tuh, sbb dlm keluarga aq pon ada 4 org, hhaha, ayah fav dia mmg burger fillet sejak dulu, huhu

So itu jelah cerita untuk arini, enjoy pic2 kt bawah hahaha, pasni nak tgk berita then merlin then konsert Jon heboh, huhuhu




  







 *Quick update | Tersedar dari tido pagi2 buta 28/2/2011 3.00AM
Sakit perot, sakit perot, dah 7 kali aq keluar masuk tandas.. adey
Sob2.... T.T ,

hina di sisi Allah s.w.t

Assalamualaikum,

aq tertarik ngan apa yang FB syahirul.com tulis tadi



 Sesiapa yg berpura-pura alim di depan manusia kerana mengharap pujian, maka dia telah menjadi seorang yg hina di sisi Allah s.w.t


Allah Subhanahu Wa Ta’ala befirman (dalam hadith Qudsi): “Akan wujud beberapa kaum yang berpura-pura dalam kekhusyu’an, mereka memakai kulit-kulit domba halus di hadapan manusia (berpura-pura), lidah-lidah mereka lebih manis daripada madu,... hati-hati mereka lebih pahit daripada tanaman sejenis jadam (rasanya sangat pahit), maka atas nama-Ku, Aku bersumpah untuk menurunkan fitnah dan cubaan yang menjadikan orang yang lembut menjadi gundah. Apakah mereka hendak menipu-Ku ataukah mereka berani kepada-Ku?” (At-Tirmidzi, no. 2404 dari Abu Hurairah dan no. 2405 daru Ibnu Umar. Lihat Al-Misykat no. 5323, 2354 dan Targhib wat-Tarhib, no.41)


 Abu Hurairah (ra) mendengar Rasulullah (saw) bersabda: “Sesungguhnya golongan yang pertama kali dibakar dengan api neraka pada hari qiamat nanti ada tiga orang.” Rasulullah (saw) menyebutkan tiga golongan manusia ini, iaitu; seorang alim at...au yang membaca Al-Quran, seorang pedagang dan seorang mujahid. Mereka semua melakukan pekerjaan dengan riya‘ dan sum’ah, tidak ikhlas kerana Allah. Allah akan memasukkan mereka terlebih dahulu ke dalam api neraka sebelum yang lainnya.”
riwayat oleh Imam At-Tirmidzi daripada Syafi Al-Ashbuhi (ra)



“Sesiapa yang menghendaki kehidupan dunia dan perhiasannya, nescaya Kami berikan kepada mereka balasan pekerjaan mereka di dunia dengan sempurna dan mereka di dunia itu tidak akan dirugikan. Itulah orang-orang yang tidak memperoleh di akhirat, kecuali neraka dan lenyaplah di akhirat itu apa yang telah mereka usahakan di dunia dan sia-sialah apa yang telah mereka kerjakan (maksudnya: apa yang mereka usahakan di dunia itu tidak ada pahalanya di akhirat).” (Hud: 15-16)



*uhh!, seriusly, aq takut ini terjadi.

Sabtu 27/2011

Assalamualaikum, 

 Heeeeeeee.. smalam sabtu, penuh ngan aktiviti yng best, x mcm mngu lepas huhu..
so pagi mcm biasa bngun awal,so smalam aq x pergi jogging mcm biasa..sbb dah terlayan citer kartun hehehe xD, hey2 faktor umur bukan penghalang untuk anda tgk kartun hahaha. So the plan arini nk tgk wayang ngan family, tapi trpaksa cancel sbb ayah n ibu ada hal huhu. So, ambik keptusan kemaskn lagi bilik aq, ubah kedudukan meja skit dan cari baju2 lama yng aq x pakai haha.. then ptg pergi parkson, pusing2 kt parkson terpikat ngan t-shirt Pepsi, tgh ada Sell, rm15 je.. tapi x beli pon hahaha. 


So dlm pukul 8mlm gitu, aq g petik buah jambu kt luar untuk buat air jus jambu, hehehe



tadaaa, siap dah, fuh nmpak menyelerakan >.<, korang bleh tmbah madu or asam boi kalau nak huhu


Lepas tuh, dlm kol 10mlm gitu, ted kol aq kuar g BB, dlm 10min gitu, ted n apis smpai ngan kete baby alphad hitamnya. huhuhu , sblom g BB, kitorang pergi bndar Melaka dulu, so mmg meriah semalam, ramai org, then lalu kt Eyeon, ramai plak orang arini, rupanya ada pertandingan memancing, lepak kn eyeon ni best, tepi laut huhuhu. masa ngan ronda2 tuh, kitorang layan hitz, then tetiba aq lagu bruno mars - grenade versi remix with drum...wow not bad, kene carik nieh..ahahaha, dah psing2 baru g BB, cam biasa, restoran shahjee jadi pilihan sbb kitorang dah kenal ngan boss dia, so mmg dpt discount kalau lepak situ, huhuhu.. So malam tu kt shahjee dipenuhi ngan pak2 arab, dorang layan kriket daaa, so untuk memeriahkan keaadaan, kitorang pon ikot bersorak gak. >.<.

Then, mata masing2 dah ngantuk, so aq smpai rumah dlm kol 3pagi, semua dah tido, huhu, bukak je pintu depan, kucing aq viki dah tunggu aq, hahaha, smbut tuan dia balik >.<, pas salin baju, cuci muka n kaki, masuk bilik, tgk si viki dah baring kt tilam aq


sib bek dia landing kt bahagian tepi, so ada la ruang aq nk tido.. huhuhu

So itulah cerita aq untuk arini. xD


* sejak adik aq tgk video si adik maria yang wat cover lagu ladygaga, dia pon nk buat jugak..hahaha, so dia request nak buat lagu Tilu - kau bukan aq.. So InsyaAllah kalau dah settle, aq post kt Blog. huhuhhu xD


Tuesday, February 22, 2011

Dush2 ^^

| Aku syg kamu, tapi kamu x suka aku| lalallaa >.<



>.< 




* 90% org akan ulang pada saat 0.01 hingga 0.05.. bohong lah kalau korang x ulang, kakakakka

Monday, February 21, 2011

1000 Words ^^

Assalamualaikum,

1000words, lgu yng sgt best,huhu, sound track dlm game Final fantasy x2.
untuk lagu 1000words nieh, aq lebih suka versi intrumentel huhuhu, kalau yng ada suara, cam x kene je, kikikikk
so vdo bawah ni aq rakam masa test men lagu nieh!! mmg bnyak error... hahaha , xpa janji puas!! hehehe


video
hehehe >.<


ok, so yng bawah ni versi Full, mmg sedap didengar..huhuhu





pasni, nk upload in gitar dan organ..huhuhu

Saturday, February 19, 2011

Today 19/2/2011

Assalamualaikum,

 Heeee, harini sabtu, mmg x bnyak aktiviti aq buat arini, keluar pon xda mood haha, so mcm biasa, bngun pagi ,solat subuh then berjaga la smpai kol 8pagi, mandi2 gerak g jogging, tpi arini ibu,ayh n adik nk ikot skali g jogging, huhuhu, so habis je jogigng dlm pukol 10.00 gitu, tros g Mydin beli brg.. 

semburan axe lagi!! hehe beli lagi, sbb dia tgh promosi, murah!! >.< walopon baru je aritu beli huhu


 heeee, kalau ibu dah beli nieh.. mmg aq tau dah ibu nk masak ape.. hhuhuhuhu xD
"Daging Blackpaper", ckp pasal daging blackpaper, dah lama x makan Daging Blackpaper yng uncle farok masak, uncle farok kalu masak daging blckpaper dia tarok sos apa tah, tapi sos tu mmg mahal, rm30++ rasanya..aww. >.< 



So harini hari sabtu adalah hari tanpa plastik, hahaha, so mmg bersuka ria la botol2 nie kt blakang xD


Skung ni dah pukol 11:43, citer sudu dan garpu pon da nak habis, nk tunggu mega movie kol 12.30 pon dah x larat, sok kene bngun awal, ibu nak g senamrobik.

K selamat Malam, Assalamualaikum.

Wednesday, February 16, 2011

Impian kasih ^^



Wanita hiasan dunia
Seindah hiasan adalah wanita solehah
Yang akan membahagiakan
Syurga di dalam rumah tangga

Hanya itu yang kuinginkan
Dari insan yang amat kusayang
Damaikanlah resah hatiku
Aku rindu kasih dan sayangmu
Terimalah seadanya
Akulah hiasan pelamin hidupmu

Andainya tiada jodoh
Untuk ke singgahsana
Kupasrahkan segalanya
Kerna takdir yang akan menentukan
Impian kasih


* foh tetiba teringat lagu nieh.. lagu fav ni masa zaman kanak2 dulu. kikiiikikik

Today 16/2/2011

Assalamualaikum,


tgk pic bawah nieh




So gmabr kat atas ni adalah benda2 yang terjadi dlm hidup aq untuk hari ini, ( terasa pas n nk update blog guna cara ni lah hehehe ).

So, kita mulakan dari kiri ya anak2,dari kiri kita bleh nempak kotak lens dan air tin nescafe.. haaa maksudnya, aq snap benda2 ni guna lens ni la hahha, dan air tin uh sebagai penghilang dahaga, akkakaka >.<

then ada semburan axe, aq baru beli tadi hahaha, depan dia ada pic lama aq, aq jumpa dalam kotak yng penuh dgn pic2 lama..huhu comel!! >.<

then ada cermin mata, pon aq baru beli kt dataran pahlawan pagi tadi,huhuhu, cermin mata dulu agak kecik so beli yng baru yng besar skit, hahaha

belakang tuh ada 2 cd, pon aq baru beli jugak, layan lagu jiwang2 nie kekadang best, ikikkikkikik

depan tuh kad nama aq, aq baru jumpa kt bawah katil, aq pon x tau kenapa ada bawah katil =.=.

belah kanan skali, Henset aq, hehehe, baru jumpa dia punya cover, pon sama, bawah katil jugak. =.=

so tu jelah update untuk harini, hahaha >.

Sunday, February 13, 2011

Makan2 dan boling

Assalamualaikum,

Heeeee, smalam tetiba ibu masuk bilik sambil muka tersenyum, "ooo abg razak, orderkan ibu pizza baru" hahaha,so apa lagi, bukak webb pizza hut  dan order pizza ring of fortune combo 2. selalunya kalau order mmg order yang hot pair deals, tapi kali ni nk cuba yang combo plak, ada ayam!!! huhuhu. so lepas order, kene tunggu dlm 30minit dan tepat jam 7.00pm, aq dgr bunyi hon motor kt luar.. wahahahhaha syok2
So, apa yang aq dpt untuk combo nieh.



 Salad : yng ni tambahan , x termasuk dlm combo.huhu



 Haaa, pizza baru uh, x sama cam dlm iklan, hehehehe, tu x penting, janjji BEST!!



 Haa, ni yng best , ayam BBQ, tapi tepung dia tebal dan manis erk, manis.... 
so mmg pelik la rasanya dia manis, tapi best lah, huhu



yng ni garlic bread, mmg fav aq dan ayah



pastu dlm kol 9.00mlm, dpt msg dari ted, ajak g men bowling ngan family dia, wahahhaa aq pon pe lagi, layan je sbb dah lama gak x men bowling nieh, hhuhuhu, tepat jam 9:30mlm family ted dtg ambik aq kt rumah.

So sampai kt Bowling Mahkota parade dlm kol 10:30mlm, so dpt la harga tgh malam, 3 game rm10 huhu, tapi kitorang men 2 game je. ^^





Saturday, February 12, 2011

Mesyuarat pibg yang bosan tapi best bila habis

Assalamualaikum,

pagi tadi pergi mesyuarat pibg ngan ibu dan jiran sbalah, mula2 tu mmg busan teramat, 
part paling busan masa agensi anti dadah bagi ceramah, huhu


so lepas selesai je aktiviti pibg, so tibalah masa untuk cabutan bertuah..
heeee, kat aq ada no 132 dan ibu 136... mmg x sngka dua2 no tu dpt.. ikikikikikikik..
>.<








So, bila smpai ke dpan je, ada lagi cabutan hadiah plak, kene pilih no yng ada kt bakul, so dpt no 02 dan 08. huhuhu, yng dlm bakul uh ada biskut2 dan dlm hamper tu best, heheheh >.<

Friday, February 11, 2011

Thursday, February 10, 2011

Choco Choco ^^

Assalamualaikum,

Hehehehe, pas balik berjogging pagi tadi, tgk2 ibu n ayah dah  xda kt rumah, rupanya2 dorang g Mydin..
so apa lagi, buka youtube dan nyanyi puas2, hahaha >.< , then bape jam pastuh, ibu n ayah pon balik, dan benda pertama yang aq nmpak adalah... Chocolate!!!!!!!!!!! wahahahahahhaha >.<

 



Wahaha, kali ni x nmpak kelibat encik "hutan hitam" huhuhu,
strabery yoghurt ibu beli 2,sbb ibu tau aq akan berebut ngan adik aq nanti, hehehe
last tu orea tiruan, entah apa rasanya.... akakakka >.<


Tuesday, February 8, 2011

Siap2 Heeee

Assalamualaikum,

akhirnya, siap jugak banner n banting nieh... huhuhu









Sok pagi nak g pasang kt rumah client...xD

Sunday, February 6, 2011

Biarkan Aku Menangis






Assalamualaikum,
Haaaa, jgn fikir aq plak yang menangis >.<, tu tajuk citer kt tv3 smalam. mmg sgt bagus citer tuh, bnyak memberi kesedaran dan pengajaran.ada part yng sgt2 menyentuh prasaan, yeah.. sgt2 menyentuh prasaan.
:'(. dan tetibanya aq teringat zaman kanak2 aq yang sgt jahat dulu (masa darjah 1 dan 2 raanya), dan mngkin ibu xtahn dgn peragai aq dulu, ibu pon cilikan mulut aq, mmg lebam mulut aq masa tuh, dan sekarang umur aq pon dah 21, dan rasa bersyukur dan berterima kasih kt ibu sbb cilikn mulut aq,kalau x, apa jadikla ngan aq sekarang..

Terima kasih Ibu, Sayang Ibu.




Rasul saw bersabda," paling dekat dengan ku kedudukannya kelak pada hari kiamat adalah orang yang paling baik akhlaknya dan sebaik-baik kamu ialah yang paling baik terhadap keluarganya".

Wednesday, February 2, 2011

Siap sudah design

Assalamualaikum,

Akhirnya tepat kol 11mlm tadi, siap sudah ku buat banner dan banting untuk client. Huhuhu 
So esok pagi dah boleh hantar print ( kalau kedai bukak lah >.< ), hehehe 

ades, sampai terlebih2 plak pic atas nieh.. hahaha sila view image kalau nak tgk xD









DAN SEKARANG, KEDAI PRINTING SEMUA CUTI!!!!! WARGHHH!!!!! WKAKKAKAKA
MANA NAK CARIK OI2!! >.<


*Akhir sekali, nak ucapkan taniah pada Abang IdamanShah@Rahman sbb dapat Baby baru yng comel. hek hek hek xD.