Wednesday, March 23, 2011

Wow LOL! xD






cuba korang tgk vdo kt link bawah tuh, wkkakakaka
maybe loading dia lambat sedikit, tapi sabar, best tau, last nanti korang pon try la buat jugak >.<

www.this-is-my-story.com/v/4QANVRYN74DW


Saturday, March 19, 2011

Awak Sgt Lawa dan Indah tadi

Assalamualaikum,
Seperti dalam post terdahulu ttg Supermoon, Akhirnya dapat gak aq tengok sepuas2nya tadi huhu, mula2 tu agak  hampa skit sbb petang tadi hujan lebat, so bulan terlindung ngann awan, but then dlm pukul 10mlm awan dah cerah dan akhirnya bulan pon nampak dengan jelasnya huhu, sgt besar dan terang, mmg lawa..sgt2 lawa. suka tgk tang bulan tu kt tengah2 dan kelilingnya Awan yng diterangi ngan cahaya bulan, sgt2 indah huhuhu.

So bawah ni pic yng aq tangkap, huhu

 


 lawa kan bulan dan awan ^^

 
Untuk pic bulan ni, setting yng aq guna, 
D90 Kit 18 - 105mm | 1/250 sec - f/8 - Iso 100


So bawah ni sedikit info ttg supermoon
jarak antara bumi dan bulan pada 19h March 2011 adalah 356,577 km.!

Ia menyebabkan bulan kelihatan cukup besar dan dianggarkan 30% sehingga 50% lebih besar daripada yang lazim dilihat apabila bulan mengambang.

aq ada mainan baru heheehe, ingat nk beli yng kalau kita tutup lmpu nanti penuh 1 bilik ngan cahaya pelbagai bentuk (rasanya korang tau kot), tapi terbeli yng ni plak, huhu xpa ttp cantik n siap ada bunyi cam akuarium betul huhu.
video



Thursday, March 17, 2011

Mahu!

Assalamualaikum,

 Harini ite nk itau 2 prkara yg ite nak eli ( erk, tiru gaya heliza lalala ), nk gitau 2 benda yng aq nk beli dlm jangka masa sbelum ujung tahun ni, nk beli brg kena la ada duit, Alhamdulillah aq brkerja skung secara parttime huhu.
ni dia.

 1st skali nk beli keybord nieh jenama Casio CTK-1100, walopon umah dah ada Piano ngan Organ ( organ dah nk rosak) aq ttp  nk benda ni gak, coz dia bleh record muzik dlm format HQ dan len2 fungsi  yng best. 


 Then, HP samsung Gs android, hehee YEA!!  hp samsung Gs Android ni lagi baek dari apple dan blackberry! hehehe.. ni semua gara2 Abg Naimy!! ku teracun!! arghh!! hehe


Heheheem InsyaAllah kalau ada rezeki dpt la 2 benda atas tu, huhu

So bawah2 nieh benda2 jangka masa pjg yng aq akan cuba berusaha dptkan (mybe dah tua sikit la kowt xD)

1st sekali mestilah
 Kerja yg TETAP!! harap sebelum aq tua sikit dh ada kerja tetep heheh xD


then bila dah ada kerja ttp, cuba dptkn sebuah kereta, x kisah la kereta apa janjji mampu nk bayar bulan2 huhu

Kalau ada rezeki lebih, beli rumah., InsyaAllah 


Then lepas dah lengkap semua2 tuh, baru la carik calon menantu untuk Ibu & Ayah ^^
(masa ni mybe umur dah 26++ kowt, waa besar dah, mesti hensem! hahaha)




*Woooot! tadi buat kuih Onde-onde , bleh tgk bahagian Me & Food huhu.
& Untuk rakan2 FB, aq skung dah x slalu on FB ,  , so kesian korang x pat chat ngan aq hehehehe >.<


Tuesday, March 15, 2011

Doa'ku



Haddad Alwi ft Padi - Doaku
Bismillah Yaa Rahmaanu yaa Rahim Bismillah
Bismillah Yaa Fattahu Yaa halim Bismillah
Yaa Allah Yaa mannaanu Yaa karim Yaa Allah
Yaa Allah Yaa mannaanu Yaa karim Yaa Allah
Bismillah, Bismillah, Bismillah

Yaa Robbiy sudilah pandang kami
Terangi jalan gelap ini
Jangan biarkan aku terus sendiri
Mencari mendaki dan berduri

Yaa Robbiy dengarlah doaku ya Robbiy
Hadirlah dalam kehidupan kematian kami
Coba dan uji kan kulalui
Ya Allah, Ya Rahman, Ya Rohim 


Assalamualaikum

Recently aq slalu jengah ke blog http://ainatulsholehah.blogspot.com , http://syahirul.com dan baca artikal2 menarik kat situ.
di sini, aq syorkan korang melawat http://syahirul.com sbb bnyak yng kita bleh blaja kat situ huhu.
terdapat juga artikal2 yang buat aq berfikir panjang.
 Kejadian gempa dan tsunami baru2ni pon buat aq tersedar sesuatu. :(

dan  18 atau 19/3/2011 akan berlaku fenomena "supermoon" bulan penuh dan akan kelihatan besar kerana jarak bulan dan bumi sgt2 dekat, teringin nak tgk, dulu x pernah ambik tahu :)

Hey kalian, be Happy :D





*Pada yang merokok
http://www.facebook.com/notes/-perfect-muslim-husband-/the-evils-of-smoking-part-1/194459427241534
http://www.facebook.com/notes/-perfect-muslim-husband-/the-evils-of-smoking-part-2/195521710468639

 Maafkn sy kalau x suka, hanya menyampaikan untuk kesihatan anda dan keluarga. :)

Monday, March 14, 2011

Ini Serius

 

Assalamualaikum,


Banyak bahan nk update! tapi BB agak slow, sob2, pic n vdo semua x dpt upload asyik2 fail!! sob2
facebook pon dah cam malas nk on,kalu update status via mobile tuh slalu la hehehe, on9 pon terpaksa sbb nk bncang ttg kursus kt sramban nanti,  iklan ngah buat lagi,entah ok ke x..
recently aq bnyak update pic makanan kt facebook, hey walopon nmpak bnyak..aq mkn dlam kuantiti yng sikit, aq masih berdaet kowt dan xtau bile badan nk susut nieh!! hehehe. lagi2 semalam buat aq bertambah semangat nk daet, tgk mentor, dan protege noh hujan, ayish (muka cam bruno mars  tpi berambut pjg ) kakaka, dia dulu gemok!! dan skung!! tgk la sendiri, wahhahahahha!! 

k2, sambung buat keje!!! walopon aq dok umah, aq ttp kerja..kerja ape? ada la ;p 



Try & Error ^^
video
Bawah ni versi Original & Vocal ^^



Monday, March 7, 2011

kene reject ^^



2 design di atas telah direject oleh lembaga2 pengarah, kakakaka ades,
idea.............................. T.T



*Nampak x kolum2 kt atas warna biru tuh, dah ada bahagian baru "Me & Food". kat situ khas untuk makanan yang aq buat huhuhu. enjoy >.<  ( Cooking is Fun)


Friday, March 4, 2011

3/3/2011 & 2/3/2011 story ^^

Assalamualaikum,

Huhu, So apa yang aq buat pada tarikh 2/3 dan 3/3, yang paling best, buat 800 muffins, >.< , so skung ni bertarikh 4/3/2011 pukul 2:03AM, Alhamdulillah baru siap buat muffin2 ni semua, so sementara tunggu muffins ni sejuk, update blog jap, hahahaa then smbung packing ngan ibu, ayah x dpt bantu, keje malam  huhu. so ni sedikit pic ttg muffins2 nieh huhu
 3 adunan untuk dapatkan 800 muffns huhu

 ^^

antara yang telah dipack ^^


So here some tips pada yang nak buat Kek, maybe ada yang dah tahu.. so pada mereka yng blom tahu, untuk tidak menjadikan kek anda berbau hanyir, buangkan urat2 kt telur , contoh macam kt bawah nieh

nampak x? putih2 tuh? huhu buang benda tu, InsyaAllah, kek dan muffins anda akan jadi lebih lazat >.<


So, settle dah ttg muffins2. huhu
so apa yang aq buat pada 3/3/2011 khamis.

Bangun pagi2,xda keja, so gatalkan badan g ujian kelayan untuk jadik polis, huhuhu semua dah lepas, just lubang antara peha je xda.. erk ==, so ini bermakna, lagi bertambah smangat aq nak bersenam, hahaha >.<
then tros g bandar melaka, melepakn diri kt Dataran pahlawan@DP,Mahkota parade@MP >.<, So jalan2 jumpa kedai cermin mata kt DP, pe lagi, belek2, beli 1 cermin mata rayban, akakakaka, jalan2 lagi, beli penyembur udara air wick since kt dlm biliknya dah nak habis >.<,jalan2 lagi sngah karaoke kejap xD, then jalan2 tau2 dah pukol 12 lebih, singah mcd makan mcchicken, then2 tgh makan2, ayah kol suwoh balik antar adik g skola agama, hahaha so tu jelah aq buat arini >.<. jadi, enjoy pic2 kt bawah xD



 wahaha, rayban baru, air wick baru, dah 1st time aq try beli hot tiket rm15, rasa cam rugi ja, dpt 120 minit berbual, aq plak slalu kol org ==, ades.. laen, 300 sms dan boucer beli pizzahut dgn harga rm1 (tidak termasuk tax), check baki kt hp masih lagi 75sen, rupanya rm15 nieh untuk benda2 tu je, rugi je, rm15 x masuk dlm creadit.. sob2 T.T


ni ptg, baru lepas Hujan bunga di taman tun rahah >.<, ambik adik kt skola agama.





Tuesday, March 1, 2011

: ) hype


~ lagu lama, best ^^ ~




*harini punya cerita  Selasa 1 Mac 2011


2 hari x buka FB ( just update via mobile je ), So agak seronok hidup tnpa FB nieh.. hehehe, so harini on9 balik, sbb ada meeting kt FB (tudia meeting pon kt FB >.< haha ).


Ok, bout my diet, berat still stay kt 90. dah x turun2 lagi, xtau la kenapa, mngkin badan ni terkejut kot sbb bulan lepas turun ngan mendadak, hahaha.. 


So, apa aktiviti aq wat sekrang, cam biasa, carik kerja, Alhamdulillah bnyak dah pergi temuduga, just tunggu keputusan je skung, smbil2 tunggu keputusan, carik lagi kerja,huhuhu, then ada masa lapang kt rumah, kembali bermain muzik sbb lama dah benti men muzik sejak tumpu pada SPM dulu, bnyak yng dah lupa, kene wat rujukan lagi.. sib bek piano n guitar uh masih ok lagi, huhuhu, violin mmg aq dah x bleh wat pape lagi, ilmu violin lngsung aq dah x ingat.. kakakak!! =.=".

Iklan,iklan,iklan, tgh wat iklan untuk kelas foto MyIrisCreations ke 3 kt seremban nanti, seriusly xda idea.. sbb idea2 semua aq dah guna masa buat iklan kelas pertama dulu.. kakakkaka, skung ngah pening pikir idea,, idea2 idea2 idea2, marila berdamping hahaha >.<

haaaa, last2, aq skung suka ngan blog, sbb kalau nk menulis dairy aq malas, so, sib bek ada blog, huhuhu type je.. heeeeeeeeeeeee.